Kaş ekimi nedir?

Genellikle kadınların tercih ettiği bir uygulama olan kaş ekimi, çeşitli nedenlere bağlı olarak olarak (yanık, kaza, travma, düzenli kaş alımı sonrasında kaşın küsmesi vb.) kaşları eskisi gibi görünmeyen veya doğuştan hiç kaşı çıkmamış hastalara yapılan bir uygulamadır.

Temelde saç ekimiyle benzer özellikler gösterir. FUE tekniği ile yapılır. Kişinin ense bölgesinden alınan greftler kaş bölgesinde önceden açılmış olan kanallar içerisine yerleştirilir ve işlem tamamlanır. İşlem öncesinde kendisinin istediği, yüz tipine uygun kaş modeli uzman dermatolog tarafından kaş bölgesine çizilir. Çizimin ardından ortalama yoğunluk ve kalınlık hesap edilerek greft sayısı hakkında bir çıkarıma varılır.

Kaş ekimi nasıl bir işlemdir?

Tıpkı saç ekiminde olduğu gibi kaş ekiminde de lokal anestezi uygulanır. Anestezi sonrasında lateral slit ile küçük çaplı kanallar açılır. Ekim için gerekli kökleri mikromotor / manuel punch yardımı ile tek tek toplanır, daha önceden açılmış olan kanallara yerleştirilir. İşlem süresi greft sayısına göre değişkenlik gösterse de ortalama 2-4 saattir.

Kaş ekimi nasıl bir ortamda yapılmalıdır?

Kaş ekiminde elde edilen greftlerin ortalama 10-15 derecelik açı ile ense bölgesinden çıkarılması gerekmektedir. Aksi takdirde hem sağlıksal hem de estetik açıdan kötü bir görünüm oluşur. Ayrıca klinik ortamında, sterilizasyon ve hijyen kurallarına göre yapılmamış her uygulama insan sağlığı açısından dikkat edilmesi gereken bir unsurdur. Özellikle enfeksiyona kolaylıkla açık olan cilt yüzeyinde yapılan işlemlerde titiz davranmak gereklidir.
 

Ekilen kaşlarda nasıl bir değişim meydana gelir?

İlk seanstan sonra ekilen kaşların bir kısmında dökülme oluşur. Bu normal bir durumdur. Dökülme sonrasında kaşlar yeniden çıkmaktadır. Başlangıçta ince telli ve zayıf kaş telleri görülür, daha sonra kaşlarda zaman içerisinde kalınlaşma başlar.
 

Kaş ekiminden sonra nelere dikkat edilmeli?

Kaş ekiminden sonra ekim yapılan bölgenin korunması gereklidir. Doktorun tavsiyeleri ışığında belirli bir süre su ile temas etmemek, bölgeyi ıslatmamak veya yıkamamak alınabilecek önlemler arasında yer almaktadır. Ekim sonrası net sonuçlar alınıncaya kadarki sürede kaşların boyanmaması gereklidir. Kaş ekim işleminden sonraki birkaç günlük sürede de losyon, krem vb. kozmetik ürünlerin kullanılmamasına dikkat edilmelidir.
 

Dökülen kaşlar ne zaman çıkar?

Kaş ekiminden sonra geçen bir haftalık süreçte kabuklaşma ve dökülme oluşur. Kaşların doğal görünümüne ulaşma süresi 1 yılın sonunda tamamlanır.

Kaş ekimi hakkında ücretsiz bilgi almak ister misiniz?

 

Bilgilendirme amaçlıdır.